dinsdag 19 februari 2013

Even iets over Geertruidenberg...


Geertruidenberg is de oudste stad van Holland. In 2013 zal het precies 800 jaar geleden zijn dat Geertruidenberg van graaf Willem I van Holland een aantal privileges en rechten verwierf. 
Zij was daarmee de eerste stad in het graafschap Holland.De "stad" Geertruidenberg vormt samen met de dorpskernen Raamsdonksveer en Raamsdonk de Gemeente Geertruidenberg. De gemeente Geertruidenberg telt ruim 22.000 inwoners

Het huidige gemeentehuis is gelegen in Raamsdonksveer.

 De Markt in Geertruidenberg
Geertruidenberg ademt een en al historie. Je waant je, als je de auto's wegdenkt, in vroeger tijden. In de vestingstad vindt je alle kenmerken uit een roemrijk verleden met vestingwallen, bolwerken en ravelijnen.

Het pronkstuk is de Markt omzoomt door schaduwrijke lei-linden en de statige toren van de Geertruidskerk.

Tijdens een wandel- of fietstocht door de historische kern zal het u opvallen dat ook de vele straatjes rondom de Markt vol staan met historische panden met authentieke details.

 Ideale ligging
Gelegen aan de Bergse Maas en de Donge is Geertruidenberg ook uitstekend geschikt als uitvalsbasis naar Nationaal Park De Biesbosch, gelegen aan de overkant van de Bergse Maas.

Een aanrader is om een boottochtje door de Biesbosch, met bv Bootjegezond, te combineren met een stadswandeling door Hollands oudste vestingstad.

Meer informatie VVV Geertruidenberg

Geen opmerkingen: